Napa Sampeyan kudu Nglindhungi Situs Web karo Sertifikat SSL saka Semalt


Mikir kabeh cara sampeyan bisa ngunggahake nilai SEO situs web sampeyan? Nalika aku yakin sampeyan kudu nyekel kabeh woh sing meh murah, ana siji unsur sing asring dicopot. Lan kasebut yaiku enkripsi data situs web.
Kanthi tembung liyane, instalasi sertifikat SSL ing situs web sampeyan sing nyedhiyakake koneksi sing aman lan ndhelik menyang pangguna lan data. Kanthi Semalt, sampeyan bisa mesthekake yen kabeh komunikasi ing situs web sampeyan ndhelik lan aman. Sertifikat SSL sing terjangkau digunakake ing kabeh situs web sing nggawe luwih aman, grapyak Google, lan populer.
Nduwe enkripsi HTTPS sing kuat bisa dadi cara sing apik kanggo njupuk level SEO situs web sampeyan minangka kedudukan sing luwih dhuwur ing mesin telusuran. Utamane yen situs web sampeyan wis ngatasi pembayaran (umpamane: troli).
Ayo dipikirake jero ngapa SSL minangka unsur penting ing SEO ing 2020 lan luwih.

Apa sertifikat SSL?

Sadurunge mlebu spesifik, ayo ngerti apa sertifikat SSL. Yen sampeyan anyar menyang situs web, pitakon luwih dhasar: apa enkripsi situs web? Utawa, apa tegese HTTPS?
Wangsulane sederhana. SSL, sing dadi Layer Sockets Layer, minangka protokol keamanan internet sing ngidini enkripsi data, bukti asli, lan integritas data ing situs web modern. Iki ngowahi protokol transfer hiperteks rutin (HTTP) dadi aman (HTTPS) sing aman, menehi pangayoman data lan keandalan kanggo pangguna. Sembarang informasi sing ditrapake ing server situs web kasebut, supaya ora bisa dicolong utawa diganggu.
SSL bisa diinstal ing situs web minangka sertifikat (sing minangka gabungan kode) sing digawe dening panyedhiya kaya Semalt. Sertifikat SSL iki ndhelik kabeh data sing mlebu lan metu saka situs web. Iki ditindakake utamane kanthi telung tumindak:
Ing keamanan online, istilah teknis kanggo SSL yaiku TLS, sing dadi Keamanan Pengangkutan Layer. Minangka panerus protokol SSL 3.0 asli sing diluncurake ing taun 1996. Saiki, luwih dikenal minangka enkripsi SSL / TSL. Google seneng nyebat HTTP liwat TLS utawa mung HTTPS.
Contone, nalika pangguna ngunjungi situs web lan ngetik informasi kertu kredit ing kaca pamriksan, data kasebut kudu diculik kanthi bener. Kanthi sertifikat SSL, sampeyan bisa mesthekake. Iki ngamanake informasi pribadhi kritis pangguna uga proyek situs sampeyan bisa dipercaya. Supaya pangguna sampeyan bali maneh lan transaksi maneh ing wektu liya.
Sertifikat SSL iki uga sing menehi simbol kunci ijo ing wiwitan URL ing Google Chrome lan Mozilla Firefox. Wiwit diwiwiti, Semalt ngladeni atusan klien ing ndonya. Kabeh klien kita gumantung ing salah siji saka telung rencana sertifikat SSL sing kita tawakake. Paket Premium (sing uga ndhukung subdomain) kanthi alami sing paling laris ing antarane tawaran sertifikat SSL / TSL.
Iki mbantu kita personil Semalt ngerti sawetara basa kayata Inggris, Perancis, Rusia, Ukrainia, Italia, Turki lan liya-liyane. Iki mbantu komunikasi sing luwih apik lan mbantu kita nyedhiyakake layanan sing paling apik kanggo pangguna.

Gambar 1 - Simbol aman ing Google Chrome
Saiki sampeyan duwe ide babagan enkripsi sing bisa ditindakake kanggo situs web lan pengunjung web, ayo goleki saka sudut SEO.

Napa Sertifikat SSL Penting kanggo SEO situs web sampeyan?

Ing Semalt, minangka panyedhiya layanan SEO premium lan agensi pemasaran digital sing holistik, kita kudu nganggep produk keamanan. Penawaran sertifikat SSL minangka salah sawijining, sing bisa mbantu sampeyan ningkatake SEO situs web.
Kita wis ngerti carane anané sertifikat SSL / TSL ing situs web sampeyan bisa dadi boon kanggo sampeyan. Ora mung bakal nglindhungi situs web sampeyan minangka entitas sing aman nanging uga nglindhungi informasi pangguna. Nanging liyane saka iku, bakal mbantu ing usaha optimisasi (SEO) telusuran sampeyan. Ayo ngerteni carane.

Google Nyengkuyung HTTPS

Ing taun 2014, Google ngumumake manawa bakal miwiti nganggep 'hubungan sing aman, sing ndhelik minangka sinyal ing algoritma peringkat telusuran'. Swara enem taun wiwit saiki, Google nambah bobot kanggo enkripsi SSL / TSL, nganti saiki bisa mengaruhi pitakon pitakon telusuran, lan utamane wong sing urus transaksi keuangan. Situs e-dagang, gapura pembayaran, lan jaringan sosial minangka conto jinis situs web sing mbutuhake enkripsi. Iki amarga ngrampungake informasi pribadhi pangguna kayata rincian kertu kredit, nomer keamanan sosial, lan rincian identifikasi pribadi. Contone, yen sampeyan duwe bisnis dropshipping dhewe, SSL kudu ana ing ndhuwur dhaptar SEO sampeyan.
Mesin telusur liyane kaya Bing lan Yandex uga wiwit nggunakake enkripsi situs web minangka sinyal standar luwih apik.
Miturut Transparency Report Google , 88% kaca web sing dimuat ing Google Chrome sacara global (liwat desktop Windows) ing April 2020, didhelik karo HTTPS. Nomer sing akeh amarga Chrome isih duwe bagean paling dhuwur (lan maksimal) ing antarane browser web.

Gambar 2 - Persentase kaca sing dimuat liwat HTTPS ing Chrome
Laporan sing padha uga nuduhake manawa piranti seluler nggunakake mayoritas lalu lintas pangguna sing ora dikandhani. Iki nuduhake manawa ana cukup ruang kanggo dandan kanggo situs web ing saubengé. Apa sampeyan minangka salah sawijining?
Ing bab kasebut, ing ngisor iki ana sawetara petunjuk saka Google kenapa HTTPS penting:
Situs web kanthi mesin enkripsi SSL / TSL menehi sinyal mesin telusuran manawa mbutuhake informasi pangguna lan integritas data. Bebarengan karo faktor liyane kayata konten sing relevan, isi silo, link internal sing kuwat, lan backlink panguwasa dhuwur, enkripsi uga muncul minangka faktor penting kanggo perbaikan SEO.
Minangka sampeyan wis ngerti, SEO kabeh babagan nambah visibilitas situs web ing telusuran organik. Kanthi enkripsi minangka faktor sing penting, sampeyan bisa nginstal sertifikat SSL kanthi biaya sing sethithik lan metu saka wong-wong sing ora duwe situs web non-HTTPS sing ora ana.

Kepiye HTTPS Bisa ningkatake SEO?

Yen sampeyan minangka pemasar internet, sampeyan wis ngerti manawa ora ana tumindak sing duwe pengaruh langsung ing SEO. Sampeyan bisa ngoptimalake kabeh konten situs web lan map saben kaca menyang tembung kunci tartamtu sing relevan. Lan mesin telusuran isih bakal mbutuhake wektu kanggo ngindeks maneh, cache, lan nimbang kaca web sampeyan supaya rangking luwih apik.
Dikerteni manawa ora ana sing bisa ngundhakake peringkat SEO ing sewengi. Sing padha karo kedadeyan HTTPS ing situs web sampeyan. Sampeyan ora kudu ngarep-arep situs web sampeyan duwe posisi sing luwih apik babagan asil kaca panelusur organik (SERP) kanthi mung nginstal sertifikat SSL / TSL. Yen akeh tumindak, bisa entuk mupangate.

Gambar 3 - Iki minangka situs web non-HTTPS kanggo pangguna
Conto sing apik sing bakal menehi gambar sing luwih jelas yaiku: nimbang situs web Semalt enkripsi TSL lan situs web sing ora ndhelik saka pesaing liyane. Yen sampeyan nggoleki topik pemasaran digital sing relevan, lan loro situs web kasebut saingan kanggo posisi paling dhuwur, situs Semalt bakal pangkat luwih dhuwur. Kenging punapa?
Amarga Semalt ora mung duwe konten sing cocog lan relevan babagan topik sing digoleki, nanging uga dipasang sertifikat SSL. Kanthi cara, iki minangka salah sawijining perkara sing bakal digunakake kanggo mesin telusuran kanggo mbandhingake asil sing beda kanggo pitakon.
Yen sampeyan pengin narik kabeh mandheg ing situs web ing ndhuwur nggoleki organik, nginstal sertifikat SSL / TSL minangka salah sawijining tumindak sing paling gampang. Kabeh sing dibutuhake, sampeyan kudu tuku sertifikat gumantung karo syarat sampeyan, lan sampeyan apik.

Kepiye Cara nginstal Sertifikat SSL karo Semalt?

Kanthi Semalt, nginstal sertifikat SSL ing situs web sampeyan kaya blanja online. Sampeyan bisa menyang kaca sertifikat SSL lan milih salah siji saka telung rencana. Dheweke:
  1. Dasar - Mung instalasi, ora ana sertifikat
  2. Standard - SSL Positif saka instalasi Comodo
  3. Premium - SSP Wildcard sing paling laris karo Positive kanthi dhukungan kanggo subdomain lan instalasi
Kaya sing kacathet ing ndhuwur, rencana Premium kita populer ing antarane pelanggan sing ana. Iki menehi persiyapan gratis supaya bisa fokus ing tugas sing luwih penting kaya konten web lan manajemen pangguna.
Sawise sampeyan milih rencana sing cocog, gawe tuku liwat gapura pembayaran sing aman lan aman. Sawise sampeyan tuku, sampeyan bisa nggabungake situs web kanthi layanan lan kanthi gampang nggawe situs web kanthi aman. Yen ngono, sampeyan bakal nemoni masalah nalika tahap persiyapan, perawatan pelanggan bakal nuntun sampeyan lan njawab pitakon sampeyan.
Sertifikat SSL / TSL Semalt bisa nyedhiyakake limang perkara penting ing perjalanan pemasaran digital sampeyan. Dheweke:
  1. Keamanan situs web sing luwih dhuwur
  2. Simbol aman ijo cepet ing Google Chrome lan browser web liyane
  3. Proteksi privasi kanggo pangguna situs web
  4. Instalasi cepet
  5. Pengunjung web organik sing luwih dhuwur saka mesin telusuran
Kaya sing ditemokake dening sawetara klien kepungkur lan ana, nginstal sertifikat SSL bisa mbantu sampeyan nggawe situs web dadi portal pribadi sing dipercaya para pangguna.
Aja pelanggan potensial nyingkiri situs web sampeyan sawise ndeleng simbol 'ora aman' ing Google Chrome. Nggawa sertifikat SSL Semalt saiki. Klik kene kanggo tuku saiki.